Skip to main content

Mitchell Ronde uit Lelystad wil zich plaatsen voor het Europees Kampioenschap Powerliften. Bij deze sport moet je in drie verschillende onderdelen zoveel mogelijk gewicht verplaatsen. Voor het EK is de limiet gesteld op 810 kilogram. Volgens de 24-jarige Lelystedeling die een nieuwkomer is in deze sport is het mogelijk om deze doelstelling volgend jaar te realiseren.

Voor het powerliften moet je drie disciplines perfekt beheersen. De squat (kniebuigen), bench press (bankdrukken) en deadlift. Bij deze sport gaat het er om een maximaal gewicht met correcte uitvoering in één keer te verplaatsen.

Ronde beoefent deze sport nog niet zo lang. Toch wist hij vorige maand bij zijn eerste NK Powerliften in Tilburg in de klasse tot 105 kilogram meteen een bronzen medaille te winnen. Hij ‘verzamelde’ bij het NK op de drie verschillende onderdelen een totaal gewicht van 760 kilogram.

Het was voor de 24-jarige Lelystedeling de tweede wedstrijd waar hij aan mee deed. Ronde heeft wel een verklaring voor zijn snelle progressie in deze sport: ‘’Ik train eigenlijk al best wel lang. Ik heb een sportieve achtergrond met voetbal en kickboksen. Vanuit daar ben ik me gaan verdiepen in het fitnessen en ben ik meer gaan trainen op kracht. Dus voordat ik begon met powerliften had ik al een redelijk niveau, ik begon niet helemaal op nul.’’

Om zich te plaatsen voor het EK moet Ronde 810 kilogram gewicht verplaatsen verdeeld over de drie disciplines. Dat is 50 kilogram meer dan zijn persoonlijk record. De Flevolandse krachtpatser wil met zijn coach een traject uitstippelen om dit voor elkaar te krijgen. Hij is ervan overtuigd dat dit gaat lukken. Ronde: ‘’Als ik ergens aan mee doe wil ik altijd nummer één zijn. Ik begin natuurlijk met nummer één van Nederland. Uiteindelijk nummer één van Europa en nummer één van de wereld. De sky is the limit zeg ik altijd. Ik ga er voor! Als je er zelf in gelooft dat het lukt, dan gaat het gewoon lukken.’’

Bron: https://www.omroepflevoland.nl/sport/281832/nieuwkomer-mitchell-ronde-op-jacht-naar-ticket-ek-powerliften

Close Menu

Mitch Darrell
Personal Training & Nutrition

E: info@mitchdarrell.nl
T: 06 – 3619 1061
KVK: 82554021

× Hoe kan ik je helpen?