Skip to main content

Powerlifter Mitchell Ronde maakt zich sterk voor Europese wedstrijd

Mitchell Ronde uit Lelystad is door de krachtsportbond uitgenodigd om Nederland te vertegenwoordigen tijdens een internationale wedstrijd in Frankrijk. De powerlifter zal in september meedoen aan de Western European Cup (WEC) in het Franse Aulnat.

De Flevolandse powerlifter beoefent zijn sport nog maar kort. Tijdens zijn debuut bij het NK Powerliften in maart van dit jaar verbaasde hij vriend en vijand met een bronzen medaille. Zijn uitverkiezing voor de Europese wedstrijd heeft hij daar aan te danken. Mitchell Ronde: “De nummer één (van Nederland) gaat naar het EK en het WK. De nummer twee is geblesseerd. En aangezien ik de nummer drie ben…….één plus één is twee.”

Ronde is een snel rijzende ster in zijn sport. Vorig jaar oktober koos hij voor het powerliften. En nu krijgt hij al de kans zich te laten zien tijdens een belangrijke Europese wedstrijd.

Bij het powerliften gaan de atleten met elkaar de strijd aan in drie verschillende disciplines. De squat, de benchpress en de deadlift. Het gewicht van deze drie onderdelen wordt tijdens een wedstrijd bij elkaar opgeteld. Het persoonlijk record van Ronde is 760 kilogram. De krachtpatser uit Lelystad hoopt in Frankrijk dat record scherper te stellen. “Ik hoop toch wel richting de 800 kilogram te kruipen”, zegt Ronde. “Maar het zijn natuurlijk andere omstandigheden. Je moet helemaal naar Frankrijk reizen. In dit geval een reis van tien uur met de auto. Dus het is afwachten hoe ik me dan voel.”

De Europese wedstrijd wordt in september in het Franse Aulnat gehouden. Ronde kijkt er met gezonde wedstrijdspanning naar uit. “Ik ben best wel nerveus ja. De eerste keer een wedstrijd in het buitenland. Dat is niet niks. Ik heb er heel veel zin in. Het is gewoon op me af laten komen en gewoon mijn best doen.”

Bron: https://www.omroepflevoland.nl/sport/295868/powerlifter-mitchell-ronde-maakt-zich-sterk-voor-europese-wedstrijd

Close Menu

Mitch Darrell
Personal Training & Nutrition

E: info@mitchdarrell.nl
T: 06 – 3619 1061
KVK: 82554021

× Hoe kan ik je helpen?