Skip to main content

Powerlifter Mitchell Ronde uit Lelystad heeft tijdens zijn debuut bij een Europese wedstrijd het podium gehaald. Hij eindigde afgelopen weekend in het Franse Aulnat verrassend op de tweede plaats.

Ronde is een snel rijzende ster in zijn sport. Vorig jaar oktober koos hij voor het powerliften. In maart van dit jaar verbaasde hij vriend en vijand met een bronzen medaille tijdens het NK Powerliften. Zijn uitverkiezing voor deze West European Cup heeft hij daaraan te danken.

Wat is powerliften?
Bij het powerliften gaan de atleten met elkaar de strijd aan in drie verschillende disciplines. De squat, de benchpress en de deadlift. Het gewicht van deze drie onderdelen wordt tijdens een wedstrijd bij elkaar opgeteld. Het persoonlijk record van Ronde is 760 kilogram.

Persoonlijke records verbroken
Ronde liet bij de squat, het eerste onderdeel, een gewicht noteren van 255 kilogram. Een prima prestatie, zeker gezien het feit dat de Lelystedeling door een bovenbeenblessure minder heeft kunnen trainen op dit onderdeel. 
Na de squat volgde de benchpress waarbij hij zijn persoonlijk record van 170 kilogram met tien kilo verbeterde. Bij de afsluitende deadlift perste Ronde er een gewicht uit van 327,5 kilogram. Ook dit was 2,5 kilogram boven zijn persoonlijk record.

Alleen de Ierse krachtpatser Jonathan Akagha kon de Flevolander nog afhouden van de winst bij deze Europese krachtmeting. De Ier pakte uiteindelijk met een verschil van 2,5 kilogram de winst in de wedstrijd. Ronde, die met een nieuw persoonlijk record van 762,5 kilogram zeer goed presteerde, legde beslag op de tweede plaats.

Bron: https://www.omroepflevoland.nl/sport/301389/powerlifter-ronde-debuteert-met-tweede-plaats-bij-europese-wedstrijd

Close Menu

Mitch Darrell
Personal Training & Nutrition

E: info@mitchdarrell.nl
T: 06 – 3619 1061
KVK: 82554021

× Hoe kan ik je helpen?